Opinii și păreri

Opinii și păreri

Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru dotarea maternităților din România

Leave a comment

Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Salvați Copii, și ajută la dotarea maternităților din țară. Iată aici o listă cu maternitățile susținute până acum de Salvați Copii România.

Acestea sunt următoarele orașe ale căror maternități au fost susținute de Salvați Copii România.

Satu Mare, Baia Mare, Vatra Dornei, Suceava (2 unități medicale), Botoșani, Zalău, Oradea, Cluj, Piatra Neamț, Roman, Harlău, Iași (2 unități), Mureș, Vaslui, Bacău, Miercurea Ciuc, Arad, Timișoara (3 unități), Caransebeș, Hunedoara, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Adjud, Brașov, Focșani, Reșița, Petroșani, Târgu Jiu, Pitești, Ploiești, Slobozia, Brăila, Galați, Drobeta Turnu Severin, Craiova (2 unități), Slatina, București (8 unități), Călărași, Constanța, Segarcea, Oltenița. 

De ce ar trebui să dăm cu toții 2% din impozitul pe venit pentru Salvați Copii?

Pentru că pe viitor chiar proprii copii se vor bucura de condiții mai bune în maternități, nu vom mai trăi cu teamă că fiul sau fica noastră nu are cele mai bune condiții în maternitate, și un lucru important: Mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România: ţara noastră se menţine pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie. Cifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. Așa că haideți să oferim cu toții 2% pentru un viitor mai sigur, pentru copii noștri, și nu numai. 

Cu acest articol particip la concursul Blogal Initiative ”1 motiv pentru care să redirecționezi 2% din impozitul pe venit”.

Advertisements

Author: opiniisipareri

Bine ai venit pe blogul meu! :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s