Opinii și păreri

Opinii și păreri

Povestea unui muncitor inteligent

Leave a comment

Astăzi vorbim despre Ionel, un om simplu din provincie care de mai bine de 6 luni umblă ”din firmă în firmă” ca să-și găsească un loc de muncă. A fost refuzat deja de 5 firme dar nu se dă bătut. Știe că este muncitor și pregătit pentru tot ce-i mai greu. Într-un final a răsărit soarele și pe strada lui Ionel, o firmă de construcții din Sibiu a văzut că Ionel are potențial și astfel cei de acolo l-au chemat la muncă. Firma are un proiect important, construiesc un bloc într-un cartier ”cu pretenții”. Așadar nu e chiar cel mai sigur loc de muncă din lume dar pentru Ionel este ca și o mină de aur pentru că reușește să-și întrețină familia, să ducă o viață decentă.

Mai erau 3 zile și Ionel începea prima lui zi de muncă. Era nerăbdător să afle mai multe despre proiect și să-și cunoască colegii. În ciuda aparențelor, Ionel stătea destul de mult timp pe internet. Și nu distribuia poze cu pisici sau bancuri pe grupuri dubioase, iubea să fie mereu informat. Ștind că urmează o nouă aventură din punct de vedere profesional, Ionel a căutat pe Google securitatea muncii și a dat peste cei de la Euramis Consulting. A citit rapid ce servicii oferă această firmă și cu cine au mai lucrat în trecut și și-a zis în gând ”dacă o să-i recomand pe cei de la Euramis noilor mei angajatori, am șanse mari să-i impresionez!”

Zis și făcut, e luni iar Ionel merge la muncă. Șeful de echipă vine să-l cunoască și să-i ofere detalii despre proiect. La un moment dat, Ionel începe să întrebe dacă firma dispune de servicii de protectia muncii, securitatea și sănătatea muncii. În acel moment, șeful de echipă rămâne cu gura căscată și își cheamă superiorul. Niciun alt angajat nu a întrebat acest lucru în istoria firmei, toți ceilalți erau interesați doar de partea salarială și de program. În acel moment, Ionel le-a spus câte ceva despre Euramis superiorilor săi și aceștia au fost impresionați. ”Să ai 20 de ani de experiență în acest domeniu și să lucrezi cu nume atât de importante este absolut impresionant. O să-i contactăm chiar mâine!”

listafirme

Aceasta este lista de firme cu care au lucrat cei de la Euremis. Angajatorii lui Ionel au rămas plăcut surprinși! 

Când au văzut site-ul și pagina de Facebook, dar și faptul că cei de la Euramis lucrează pe parte de SEO pe protecția muncii București, și tânărul antreprenor din Sibiu a zis că trebuie să înceapă să investească în online, astfel poate foarte simplu și rapid să-și dezvolte business-ul.

Și iată cum Ionel a reușit să impresioneze la locul de muncă încă din prima zi fără un efort considerabil, puțină informare poate face minuni în anul de grație 2017 când totul se mișcă cu viteza luminii. Cam atât cu povestea lui Ionel, dar partea esențială a acestui articol este că securitatea la locul de muncă este extrem de importantă, mai importantă decât programul de muncă spre exemplu. Degeaba muncești puțin dacă nu o faci în condiții de maximă siguranță. Dacă angajatorul tău neglijează acest aspect, nu ezita să-i spui povestea lui Ionel. Sunt sigur că o să reușești și tu astfel să-ți impresionezi angajatorul. 😀

 

Advertisements

Author: opiniisipareri

Bine ai venit pe blogul meu! :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s